МАЛТА: НЕОЧАКВАНИ СВЕТКАВИЦИ

 

Заглавие: Неочаквани светкавици
Музика: Марк Скилуна, Киприан Касар
Текст: Джанис Мангион
Аранжимент: Киприан Касар

 

 


 

 

Киприан Касар (композитор / продуцент / аранжор)e роден на 15 август 1983 г. Заедно с добрия си приятел Джовен Грех, е част от известното дуо Tenishia, което е в Топ 100 в DJ Mag в продължение на четири години. Откакто отворя собствено звукозаписно студио в Малта, Киприан има възможност да работи с няколко изпълнители, включително; Джанис Мангион, Даника Мускат, Еня Магри, Гея Каучи и Кевин Пол. Неговата композиция, изпълнена от Ела Мангион, е избрана за представител на Малта на Детската Евровизия 2018, където се класира на пето място.

 

 

Джанис Мангион (певица) На 12-годишна възраст Джанис Мангион проявява жив интерес към музиката и в резултат започва уроци по пеене, преди да насочи вниманието си към пианото през тийнейджърските си години. Един от първите й етапи е през 2007 г., когато се присъединява към актьорския състав на успешното телевизионно шоу „L-Isfida”. През последните години Джанис успя да мащабира върховете на местната музикална индустрия благодарение на това, че е член на „Animae Gospel Choir“ и също така стигна до финала на „Konkors Kanzunetta Indipendenza“, където завърши на 3-то място при второто си участие през 2011 г. „L-Għanja tal-Poplu“, „The Summer Hit Song Contest“, а също и „Malta Eurovision Song Contest“.

 

 

 

Марк Шиклуна (Композитор) е роден на 12 октомври 1984 г. Той е учител по графичен дизайн и технологична информация. Учи теория на музиката и класическо пиано и пише музика и текстове от около 10 години.Някои от творбите му включват; Eternita от Джанис Мангион, която се класира на 3-то място на Konkors Kanzunetta Indipendenza 2011, Jien Ma Naħdimx от Карен де Батиста, която спечели 38-ото издание на L-Għanja tal-Poplu и Kewkba от Джанис Мангион, завършила на 2-ро място на песента на Евровизия на Малта Състезание. Първите две песни са написани от Рита Паче, а последната е написана от Емил Калея Байлис.


Loading...

Comments are closed.

-->