Тодор Гаджалов

Тодор е роден на 16 април 1991 година в град Пловдив, но до 8-годишна възраст живее в гр.Хисар. Започва да се занимава с музика още на 5-годишна възраст. Участва в редица детски,музикални предавания, едно от които “Като лъвовете”. На 8-годишна възраст се премества със семейството си в град Пловдив, за да учи в Националното училище за музикално и танцово изкуство “Добрин Петков”. През 2009 се явява на „Мюзик Айдъл“, но отпада на малките концерти. Завършва НУМТИ като пианист в класа на Весела Танева. Мести се в София, за да продължи музикалното си образование в Национална музикална академия “проф. Панчо Владигеров”. Записва се в ТКДФ и Вокален факултет със специалности музикална педагогика и поп и джаз пеене в класа на доц.Алис БоварянВ творческия си път работи с много признати български имена,като Миро, Данчо Караджов,Орлин Горанов и др. Същевременно, към лятото на 2011 той решава да се пробва в музикалното състезание „Гласът на България“завършва на четвърто място. През ноември същата година, с песента „Still love you“ той преминава във втория етап на „Българската песен в Евровизия 2012“, след като успешно е минал първия и е събрал 112 точки. На 28 ноември излиза дебютната му песен „Still love you“. На 14-ти януари 2012 Тодор участва в полуфинала и се класира за финала на „Българската песен в Евровизия“, където на 29-ти февруари 2012 се класира на четвърто място.

По късно същата година Universal Music Bulgaria продуцират следващата му авторска песен “Но не и без теб”.
През следващата година работи с дуото “Апо и Невена” , който продуцират “Ти кажи ми” и “Тя”, както и съвместна песен с Jeason Brad Lewis.
През 2014 година Тодор работи съвместно със Теодора Цончева и Део и създават песента “Зелена Светлина” продуцирана от Велизар Соколов – Заки.

[audio:2015/Bulgaria Stop +.mp3]

Loading...

Comments are closed.

-->