Монализа, Италия

MONNALISA

е италианско вокално трио, създадено през 2012 г. от тримата вокалисти Сикс, Сам и Марта.

Преди групата да се събере, всеки един от певеците е развивал собствена солова кариера, участвайки в много концерти, фестивали и конкурси в Италия и по света.

През юни 2012 г. тримата музиканти се събират и започват да пеят първоначално просто за забавление. Обединява ги не само голямо приятелство. Като звучене трите гласа изглеждат напълно подходящии да звучат заедно и така започват изпълненията на живо на вокалното трио.

Успехът от проекта е моментален. Само за няколко месеца MONNALISA се превръщат в едни от най-търсените артисти за концерти в Торино, Милано, Рим, Венеция.

Триото предлага микс от любими на няколко поколения известни италиански песни, интерпретирани по модерен начин. Чрез вкарването на фънк, соул и блус елементи, парчетата получават напълно ново звучене.

През 2013 г. триото MONNALISA осъществява повече от 100 концерта. Музикантите са специални гости на много събития, сред които са Фестивалите „Сейнт Винсент“ и „Нови гласове“ за Сан Ремо Фест.

През 2014 г. Групата продължава да обогатява репертоара си, в който вече присъстват стандартен джаз, преразгледан в поп версия. Триото прави концерти вече не само в цяла Италия, но и във Франция, Германия и Швейцария при пълни зали. Най-важното качество на групата, оценено не само от публиката, но и от критиката, е блестящите изпълнителски качества на всеки един изпълнител поотделно, които преливат в чудесна хармония, когато гласовете звучат заедно в многогласие. В края на 2014 групата влиза в контакт с продуцента Джани Валино и заедно с него продуцират нова песен, наречена “More than this”. Фънк парчето успява да изрази огромните музикални качества на всеки един от тези прекрасни изпълнители, като лириката на песента описва тяхната любов към музиката.  

[audio:2015/Italy Monalisa Piu di cosi +.mp3]

Loading...

Comments are closed.

-->