Динда Септряни, Индонезия

Dinda, Indonesia

Динда започва певческата си кариера в тийнейджърските си години, когато сформира музикална група със съучениците си. През 2010 среща Баю Ардиант, талантлив музикант и продуцент от Бандунг. Двамата започват съвместна работа и записват песента Milik-Mu (Принадлежа на теб). Така тя решава да запише и първият си студиен проект. Скоро, след първият им запис, Баю насърчава Динда да запише свой, независим, мини албум. Музиката и се класира в топ 50 Любими нови изпълнители в Индонезия през 2012 г. Достига полуфиналите на Интернационалното състезание за писане на песни с участници от 118 страни, с общо 20 000 песни, борещи се за титлата. Изпълнителката участва и в конкурса „Пробуждане“ през 2013 г., организиран от компанията Awakening – Лондон.

В края на 2013г. Динда издава албума си ЕР, Рахасия, компилация от 6 песни, с поп и джаз звучене, обявен като „задължителен да се чуе”.

Международният конкурс за песен на „Откритие 2016“ ще се проведе на 22-ри май в Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.


Loading...

Comments are closed.

-->