Константино Ветере, Италия

Constantino Vetere, Italy

Костантино Ветере е роден през 1985г. и от много малка възраст се изявава на италианската сцена. На 3 години взима уроци по пиано, а на 13 години има щастието да се учи на вокални техники от певицата Анна Мариа Ди Марко.  Завършва училище и записва специалност пиано в университета по Музика в Рим. Финалист е в конкурса за певци “Zecchino d’Oro” и взема участие в многобройни състезания, на които винаги достига финалните места. Печели Първите награди на фестивалите „Гласът на Езерото”, “Verdinote” 1992, “Bimbo Festival” and “ La Scarpetta d’Oro” in 1994, “Cantarho bimbo” 1995, “Canzone d’Autore” 1997, “Ugolino d’Oro” 1998.

Едно от най-известните му телевизионни участия е на “Sanremo dei Piccoli”. Костантино е един от звездите в телевизионното реалити “Domenica In”, но най-важното за певеца телевизионно участие е на фестивала „Дисни” във Франция, излъчен по частна телевизия, където след трите вечери на събитието печели първа награда.

След 2000 година редовно получава покани за концерти в и покрай Рим да изпълнява песни с известни италиански рок групи. През 2006 формира Eight Sharp Jazz Quartet, a през 2011 започва да пише албум с прогресивната група ADAM.  Когато идва и 2013 година той се включва в три годишен курс по поп музика в Консерваторията във Фрозиноне.
От 2010 се запалва по преподаванетто на поп, рок и джаз музика. И въпреки, че първото му запознанство с писането на песни е на 14 годишна възраст, смята, че истинската му среща с авторството на музика е през 2012, когато решава да напише 10 песни за албума, наименуван INBIUCO. Издаден е на 28 април 2015, чрез музикалната къща “Riserva Sonora Records”. Албума се приема отлично от музикалните критици и от публиката. Албума печели първи места в музикалните класации в Италия и е включен в топ 100 най-изтегляни албума в Itunes.

 

 


Loading...

Comments are closed.

-->