Месец и половина музика по време на Международния музикален фестивал Откритие 2015

Discovery 2015 logo heather

Месец и половина музика ще зарадва меломаните по време 24-тия Международния музикален фестивал “Откритие”, който ще се проведе във Варна.

MIRO11 (Medium)

Програмата на фестивала започва с концерт и среща с българската поп звезда Миро на 2 април 2015 г. в Аулата на Икономически университет, Варна. Миро започва кариерата си на сцената на “Откритие” преди 22 години. Фестивалът “Откритие” и Доно Цветков представиха Миро на много международни фестивали, записаха първите му песни и видео клипове.
Tumbaito 1 s
На 21 април любителите на джаза и латино музиката ще се насладят на концерта и срещата с бандата Тумбаито в Аулата на Икономически университет, Варна.

По традиция в програмата на фестивала ще бъде включена изложба на млади художници, “Творческа работилница” – майсторски клас за млади изпълнители. Ще бъде представен филм и книга за ABBA от журналиста Георги Тошев, музикалните фенове ще имат възможност да видят филми за популярни български изпълнители. Фестивалът ще организира и кръгла маса по въпросите на авторското право. Публиката ще се срещне с една от най-известните български певци Богдана Карадочева след филма “Париж на Богдана”.
Bogdana 3radio 1

За втора поредна година ще се проведе и Международен радио конкурс за песен, в който миналата година гласуваха над 300 000 слушатели на международни радиостанции.
image (Medium)

Вечерта на международните конкурси на “Откритие 2015” ще бъде на 16 май, когато певците и песните ще се състезават в две международни състезания – за песен и изпълнител. Зрителите ще се насладят и на изпълнението на нашите специални гости – Lady Leshurre, Fandango & др.

Fandango


Loading...

Comments are closed.

-->