След петчасов музикален маратон победители в конкурсите на „Откритие 2015“ станаха Испания и Хърватия

Награждаване Сира МайоВ петчасов музикален маратон  участваха изпълнителите и публиката на „Откритие 2015“. Фестивалът започна в 18,30 и приключи към 23,30. Залата на драматичния театър „Стоян Бъчваров“ –Варна беше препълнена, а публиката пя и танцува с участниците в конкурсите и гост звездите.
Двете международни журита оценяваха двата конкурса за песен и изпълнител.

Тази година България беше представена само от един участник, любимецът на публиката от втория сезон на „Гласът на България“ Тодор Гаджалов, който получи и специална награда.

Dino 2
Първата награда в конкурса за изпълнител безапелационно грабна детето-чудо на Хърватия Дино. 23-годишният рокер има записани 11 първи места от 11 международни конкурса, като „Откритие“ се превърна в дванадесетата му победа. Той получи и наградата на публиката, която гласува в залата. Изпълнението му на Show must go on наелектризира присъстващите.

Sira MayoПървата награда в международния конкурс за песен отиде за песента Beat me out, изпълнена от испанката Сира Майо. Музиката, текста и аранжимента са на Гилберто Мартин и Сара Перез.

Втората награда  в конкурса за изпълнител журито отреди за Желена Вукоевич от Сърбия, от чието изпълнение на песента Listen, всички в залата настръхнаха, тя получи дори и аплодисменти от журито.

В конкурса за песен второто място беше поделено между песните It’s okay от Малта, написана от Елтън Зарб и Матю Миксу и Piu di cosi от Италия, с автори Джани Валино и Чинция Роса.

Трети в конкурса за изпълнител станаха Сира Майо от Испания и Нурсултан Карабалиев от Казахстан, а третото място в конкурса за песен зае песента „Отпускай“ на Виталий Черва от Русия.

Традиционно беше връчен и приза „Мис Туризъм България“ на най-красивата участничка във фестивала. Журито, което оцени красавиците беше в състав Нася Атанасова, управител на медийна група “Черно море„”, Мария Цветкова, продуцент на „Мис Туризъм България“, Десислав Димитров, моден мениджър и Красимир Недялков, дизайнер и председател на журито. Той връчи приза на победителката Филомена Пизани от Сан Марино, която получи и ръчно изработено колие от дизайнерката Евелина Пенева.

nagrazhdavane Miss Tourism Filomena PisaniФестивалът „Откритие“ получи поздравителен адрес от президента на Световната асоциация на изпълнителите и фестивални организатори WAFA, връчен от генералния секретар на организацията Робърт Чефай. В журито беше и вицепрезидентът на WAFA Гилберто Мартин.

ПЛЕЯДА ОТ ГОСТ ЗВЕЗДИ

Lady LeshurreГост звездите на „Откритие 2015“ заеха отделна част от фестивалната програма. Първа атакува сцената британската рап звезда Лейди Лишър, която озаглави участието си в България в социалните медии с хаштаг Bulgariainvasion. Тя се задържа малко на сцената и слезе в публиката, където обиколи целия партер на театъра.

Teddy Katsarova 5Теди Кацарова беше специален гост на фестивала, а също сред членовете на международното жури. Динамичното и изпълнение раздвижи публиката, която после пя и с рок групата „Фанданго“ и италианското дуо „Hit Italy”, което представи микс от едни от най-популярните италиански хитове, обичани от всички. Голямата изненада обаче беше изпълнението на “Облаче ле бяло” на италиански език в хард рок аранжимент. Най-романтичният глас на България Стефан Митров представи новата песен на Доно Цветков „Сън“.

Hit ItalyFandango (Small)94 (Large)Талантливите възпитаници на Нина Козина от балет „Арт денс“ зарадваха публиката с ефектни танцови изпълнения, а основният балет участва в представянето на песните в конкурса за песен.

Art Dance 3През изминалия месец в съпътстващата програма на „Откритие 2015“ участваха Миро, Тумбаито, Деси Добрева, Бойка Василева, китарното дуо Георги Харизанов (класическа китара) и Венцислав Стоянов – Баго (бас китара); откри се изложбата „Откритие“, представяща пластики и рисунки на Надя Антова.  На 19-ти май  в аулата на Икономическия университет ще бъде представен филма “АББА: любов, триумф, раздели” с прожекция  пред  свободна публика и среща с автора на филма и книгата-журналиста  Георги Тошев. Фестивалът ще приключи на 21-ви май с излъчването на филма „Париж на Богдана“ на Георги Тошев и среща с Богдана Карадочева в арт салона на Радио Варна.


Loading...

Comments are closed.

-->