ROCK ACOUSTIC на „Откритие“

image description

За трета поредна година в рамките на фестивала „Откритие“ ще се състои акустичен рок концерт с участието на български рок музиканти. Идеята на концерта „Рок акустик“ е да се представят млади музиканти, групите да свирят свои авторски композиции в акустичен вариант, някои от които да звучат премиерно пред публика. Както и предходните години концертът ще бъде записан и по-късно излъчен в ефира в радио и телевизионен ефир и онлайн. В „Откритие“ 2020 в концерта „Рок акустик“ участват „Фанданго“, Светлана Близнакова, вокалистка на група Sevi , Атанас Кателиев, победител в „Гласът на България“ 2019. групите Kashmir ,  Do Sho Band, и солиста на Bloodrush Коста Коларов

„Рок акустик“ е уникална възможност публиката да чуе нови песни и избрани български рок-изпълнители, които представят подбран репертоар от своята музика в акустичен вариант.

За участниците

Bloodrush е рок трио в състав: Коста Коларов (китара и вокал), Мартин Кирилов (барабани) и Димитър Димов (бас). Групата е сформирана през 2012 г. и има издадени 2  албума. През 2017 т. групата печели конкурса „Голямото рок междучасие“ на БНТ 1, а през следващите 3 години музикантите пребивават във Великобритания, където се срещат и с басиста на Megadeth, Дейв Елефсън на негов майсторски клас. „Намираме и широко място за изразяване в акустичната музика. Аранжираме собствените си парчета, понякога до неознаваемост в по-леки и мелодични варианти и това е едно от нещата, които ни позволяват да се забавляваме и да продължаваме да творим музика“, казват музикантите от Bloodrush. 

Kashmir е алтернативна рок група от Варна, сформирана през 2016 г. Започва своя музикален път с кавър версии на известни рок хитове, но с времето оформя собствен стил и звучене. Самите музиканти определят своята музика като „рок от дъното на душата, разположен някъде между Сиатъл, Калифорния и класическия рок вайб“, а мотото на групата е „Rock for your soul!”. Най-новите авторски песни на групата са с текстове на български език.

Светлана Близнакова е вокалистка на група Sevi, която през март тази година отбеляза 10-годишен юбилей на сцената и подготвя 4-и албум. Паралелно с успешните изяви на групата Светлана Близнакова развива и самостоятелна солова кариера и през ноември 2020 г. предстои да излезе нейният първи албум. В концерта „Рок акустик“ певицата ще представи и част от композициите, включени в него.

Атанас Кателиев, победител в „Гласът на България“ 2020, през последните месеци се радва на популярност заради дебютния си сингъл „Вярваш ли ми“, влязъл в БНР Топ 20, а наскоро и „Четеш по устните ми”.

„Фанданго“ е сред най-популярните българска рок групи, създадена още през 1998 г. в Бургас и много популярна с хита „Миг от приказка“, който вече е част от учебниците по музика за IX клас. Групата е издала 3 албума: „Фанданго“ (2000 г.),  „Земен ангел“ (2020 т.), „Както преди“ (2014 г.).

Do Sho Band е в състав: Мирослав Цанов (барабани), Боби Димчев и Васил Шопов (китара), Георги Дачев – ДоШо (вокал). В началото на 2020 г. групата създава първата си песен, наречена „Свети“, последвана от „Даже да не стигнем“ и „Белези“, и трите записани в домашни условия по време на карантината. Песента им „Белези“ е в класацията на БНР Топ 20, в която само през втората седмица заема 3-ото място и се изкачва нагоре.

(No Ratings Yet)
Loading...

Comments are closed.

-->