ВОКАЛЕН УЪРКШОП

„Откритие 2020” с он-лайн уъркшоп за млади певци

 

Изпълнителското изкуство също има своите тайни и млного млади певци  в своето развитие търсят как да се усъвършенстват. Фестивалът „Откритие“  в своето 29-то издание  ще предостави възможност на младите  вокалисти  от България и чужбина да научат повече за певческите тайни on-line и от вокален урок с джаз-певицата Александрина Симеон.

Александрина е университетски преподавател по пеене и интерпретация от години. Тя е от български произход, и макар че от шестгодишна живее с родителите си – музиканти в германския град Аусбург не е губила връзка с българските си корени. След като почти цялата ѝ фамилия се занимава професионално с музика, за Александрина не е трудно да избере пътя си – започва с цигулка, продължава с класическо пеене, после задълбочава знанията си в джаза при Хариет Луис, Санди Патън и Карън Едуардс. Започва участията си в джаз формации в Аусбург и Мюнхен, прави концерти в Германия, Австрия и Швейцaрия, участва в различни телевизионни продукции. Александрина Симеон е и музикален педагог, преподава в Аусбург и в университета в Инголщад. Пее на една сцена с Njamy Sitson, Wolfgang Lackerschmid, Gerd Dudek, Ryan Carniaux, Benny Brown, Andrej Bielow, Rhani Krija, Lilly Maiski, Szimanowski-Quartett и други. Едно от основните ѝ занимания е композирането за нейния уърлд джаз състав „Александрина Симеон Квинтет“. С музикантите от него тя е гостувала  два пъти на джаз-фестивалите в Банско, както във Варна. Накоро Александрина Симеон заедно с пианиста Даниел Марк Еберхард  представиха  концерт излъчван  “на живо”( live streem) от Германия.

В  свободният  он-лайн уъркшоп в рамките на „Откритие2020”  с Александрина Симеон бихте могли да участва и да се включат млади певци този петък 18 септември от 20ч., чрез платформатa ZOOM на следната връзка:

Discovery 2020 Workshop with Alexandrina Simeon

18.Sep.2020 08:00 PM Sofia

Enter Zoom-Meeting:

https://us02web.zoom.us/j/8243369030?pwd=VDc5cUJWYjhiYnB6OVNmR0NaZ1hiZz09

Meeting-ID: 824 336 9030

Code: 998840