Олга Горничар, Беларус

Водещ майстор на сцената, солист на Регионална филхармония Mogilev,  победител от множество телевизионни конкурси и фестивали.

Творческата дейност на Олга Горничар многократно е била обект на репортажи в регионални и национални медии. Нейните песни звучат в радиостанциите на Беларус, тя често е гост на различни телевизионни проекти: участия в предаването Златната колекция на беларуската музика по TV STV, в проектите „На същото място“ и “ Песните на империята“ по ТВ Беларус 2, „Нашата сутрин“ по Тв канала ONT, гостува на националния финал за Евровизия 2015 по Каналите 1 и 24 на Беларус.

Конкурсни награди:

– Носител на 1-ва награда на Международния фестивал „Yalta Beach“ в Ялта

– Победител в конкурса за млади изпълнители „SiverTon“ в Чернигов

– Носител на Гран при от Международния конкурс „Grand – Prix  of Ukraine“ в Одеса

– Носител на Гран при от Международния фестивал-конкурс „Dzhankoi-2011“, Русия

– Носител на I степен на Международния конкурс „Киев Арт фестивал“

– Носител на II степен  от състезанието „BALTIC SUPER STAR“, Санкт Петербург, Русия

– Носител на 1 степен от Международния конкурс „ZaGray ENTERTEINMENT-2012“ в Запорожие, Украйна

– Носител на II степен от Международния конкурс за млади изпълнители „Worldstar-2013“ в Кишинев (Молдова) и притежател на диплома „За най-оригинално представяне“.

Високите професионални и сценичните умения на Олга Горничар, нейният опит от участия като състезател в различни престижни международни конкурси, водят до покана да участва като член на журито в Международния фестивал „Днепър вълна“ в Украйна, на фестивала „Ялта бряг 2011“ в Ялта. Певицата е постоянен член на журито на Международния европейския конкурс в България „Златни искри“, на  Международния фестивал – конкурс в Москва „Две котки“, гост на Международния конкурс „Diamonds – voice“ в Чешката република.

За големия й принос в музикалната култура на Беларус, за професионалните й постижения и за концерта й през февруари 2013, на певицата е присъдена най-високата артистична категория в Беларус – Водещ майстор на сцената. През 2014 г. администрацията на област Могилев награждава Олга Горничар с титлата „Най-добър професионалист“.

[audio:2015/Belarus Queen of the Night +.mp3]

Loading...

Comments are closed.

-->