Неби Бирги, Турция

Nebi Birgi, Turkey

Роден в Айдън, Турция, Неби поема пътя към Истанбул, където учи в Техническия университет “Йълдъз”, във факултета Модерни Танци и има възможността да работи с прочутия Герман Мачмилан и други турски артисти и учители. Повреме на обучението си Неби играе в мюзикъли на Бродуей и в Турция.

През 2007 година продължава обучението си в Консерваторията в Истанбул, където записва Сценично изкуство и Мюзикъл. С изучаването на музикалните предмети, Бирги се записва на вокални уроци с учители от Минесота, а през 2008 и 2010 взема уроци по джаз танци. С идването на 2009 година, изпълнителят получава ролята на Дани Зуко в мюзикъла Грейс. По-късно заминава за Америка, университета в Билги, където учи специалност Сценично Художествено Изпълнение и по същото време игре в театъра, заедно с музикални групи, като хореограф и директор на известни мюзикъли и телевизионни предавания.

През 2011 изпълнява пиесата Сон Без Ил, като преводач, актьор и режисьор. В следващите години печели наградите Най-добър Млад Артист за ролята си Боби Стронг и Хореограф на годината. Сега Неби играе ролята на Дориан в известния мюзикъл Дориан, както и е директора и хореографа на пиесата.


Loading...

Comments are closed.

-->