Салса и латино ритми с Тумбаито в голямата аула на Икономическия университет във Варна

Tumbaito 1 s

Единствената по рода си салса формация в България „Тумбаито“ ще зарадва с концерт във Варна почитателите на латино ритмите на 21 април. От  18,00 часа в Аулата на Икономическия университет, Калин Вельов и компания обещават на публиката една истинска танцувална вечер, наситена с екзотиката, ритмиката и инструментариума на африканския, кубинския и латиноамериканския фолклор.

Салса формацията е подготвила за варненската публика специално подбран репертоар, в който са включени песни на Buena Vista Social Club, световни евъргрийни в латино аранжимент, авторски композиции, както и кавъри на най-популярните български песни от 60-те и 70-те години на 20-ти век.

За  9-те години от своето съществуване „Тумбаито“ успяха с огромен успех да популяризират не само в България, но също на Балканите и в Европа всички познати разновидности на латино музиката. Музикантите от салса бандата имат зад гърба си концерти със световно известните Jimmy Bosch, Herman Olivera и Frankie Morales, както и участия в клубове на международни салса фестивали в България, Румъния, Турция, Македония и Кипър. За формацията нейният създател Калин Вельов разказва, че „Тумбаито“ е една осъществена негова мечта.

Калин Вельов: „Известно е, че фолклорните стилове по света са нещо специално, сложно и за да навлезеш в материята, трябва да се потопиш в нея. Освен страст, нужно е и образование. За щастие има в България такива музиканти. Мартин Ташев, тромпетист в Биг бенда на БНР, е природен талант, с вокални заложби за този стил. Друг тромпетист – известният Мишо Йосифов събра брас секцията на групата. Пианист е Милен Кукошаров, Борис Таслев свири на бас, а Стефан Кожухаров – на перкусии и барабани. Всички те се посветиха на идеята, а също и още двама страхотни музиканти – тромпетистът Милен Петров и Вили Стоянов – тромбон“.

Концертът е част от съпътстващата програма на тазгодишното 24-то издание на  “Oтркитие” и се осъществява с подкрепата на Икономически университет – Варна.

 

(No Ratings Yet)
Loading...

Comments are closed.

-->