Радиостанции от Европа и Азия излъчват първия международен радио конкурс “Откритие 2014”

За първи път международният поп-рок-джаз фест „Откритие 2014” включва в програмата си една изключително амбициозна идея – реализацията на международен радиоконкурс за песен. 21 селектирани композиции, участващи в категорията за най-добра песен в конкурса на 18 май в ДТ „Стоян Бъчваров” във Варна, ще звучат седмица преди началото на феста в радиоефира на близо 10 държави. Сред тях са радиостанции в Словакия, Испания, Азербайджан, Русия, Украйна и България. Композициите са на автори от 18 държави в стил поп, денс, рок, джаз и соул.
Стартът на международния радиоконкурс за песен „Откритие 2014” беше даден от руското радио ГОЛДСТАР (Москва), където песните вече са в ротация. Можете да ги чуете и да гласувате за предпочитаните композиции на адрес http://r-goldstar.ru/discovery/, съобщиха от медията.
Първото излъчване на песните в българския радиоефир ще бъде на честотатат на БНР – Радио Варна на 11 май, в предаването „Може би „Да”, във времето между 10 и 12 часа. Песните можете да чуете и на официалния сайт на фестивала на адрес: http://discoveryfest.com/bg/discovery/participants/.
Повечето от композициите са написани специално за “Откритие2014”, а записите им са осъществени в различни студиа по света. Всяко от парчетата носи звученето, ритмите и характерните особенности на съответната музикална култура, която представя. Композициите са написани от млади автори до 35 годишна възраст от Европа и Света. Надяваме се, че ще предложим на публиката един уникален и разнообразен в стилово отношение културен продукт, заяви директорът на фестивала „Откритие” Доно Цветков.
Слушателите на радиостанциите, реализиращи проекта, ще могат да изберат предпочетената от тях песен, като гласуват за нея в съответната държава. Композицията, събрала най-много гласове, ще бъде носителка на международната наградата на радиослушателите “Откритие 2014”. Авторите й ще получат отличието на церемонията по награждаването на победителите на фестивала на 18 май, на сцената на ДТ „Стоян Бъчваров” във Варна.

 

(No Ratings Yet)
Loading...

Comments are closed.

-->