ON-LINE концерт „джаз в петък” от Германия предшества 29-то „Откритие”

Kонцерт на джаз § поп вокалистката Александрина Симеон, излъчван  “на живо”( live streem) в петък, 4 септември 2020г.  от Германия, слага началото на  съпътстващата програма на 29-то издание на международния музикален фестивал „Откритие”, Варна 2020. Той ще включва песни на Гершуин, Ричард Роджърс,  Карлос Жобим и ще бъде като вокално училище за млади изпълнители. Неслучайно, защото Александрина е университетски преподавател по пеене и интерпретация от години и тя има вокален он-лайн уъркшоп в рамките на феста.

Александрина Симеон е от български произход, и макар че от шестгодишна живее с родителите си – музиканти в германския град Аусбург, не е губила връзка с българските си корени. След като почти цялата ѝ фамилия се занимава професионално с музика, за Александрина не е трудно да избере пътя си – започва с цигулка, продължава с класическо пеене, после задълбочава знанията си в джаза при Хариет Луис, Санди Патън и Карън Едуардс. Започва участията си в джаз формации в Аусбург и Мюнхен, прави концерти в Германия, Австрия и Швейцaрия, участва в различни телевизионни продукции. Пее на една сцена с Njamy Sitson, Wolfgang Lackerschmid, Gerd Dudek, Ryan Carniaux, Benny Brown, Andrej Bielow, Rhani Krija, Lilly Maiski, Szimanowski-Quartett и други. Едно от основните ѝ занимания е композирането за нейния уърлд джаз състав „Александрина Симеон Квинтет“. С музикантите от него тя е гостувала  два пъти на джаз-фестивалите в Банско, както във Варна.

В началото на 2018 в Германия се появи албум на джаз-вокалистката Александрина Симеон и пианиста Даниел Марк Еберхард със звукозапис  в концертното студио на БНР-Радио Варна от  тяхното участие “на живо” по време на един от концертите през 2017г., част от 27-ия международен попфест “Откритие”. Излъчването ще бъде on-line в петък 4 септември 2020г. от 20.30 ч. и може да го гледате и се включите на https://vimeo.com/45287560

(No Ratings Yet)
Loading...

Comments are closed.

-->