Златните гласове на „Наполи“ в концерта „Звездните лауреати на „Откритие“

Luca Sepe and Daniele Musiani

Италианците Лука Сепе и Даниеле Музиани, лауреати на фестивала „Откритие“, които от две години насам се изявяват и като дует, ще се представят в концерта „Звездните лаурети на Откритие“, който ще се проведе на 20-ти май.

Лука Сепе, актьор, певец и автор на песни, e двукратен лауреат на „Откритие“, с концерти в България и телевизионни излъчвания по БНТ. Започва кариерата си от сцената на Сан Ремо.  Има участия в множество международни фестивали, турнета в Щатите и Европа, участвал е в турне на Дзукеро. Има собствен лейбъл LS MUSIKA.  От осем години е водещ на радио предаванията Kiss Kiss Napoli и TAPPI, а от 2010 е постоянен водещ по радио и телевизия  Canale 34 Telenapoli.

Обича да се ангажира с каузи и три поредни години организира благотворителни концерт „Лука Сепе и приятели“ за UNICEF в полза на децата в Африка. Автор е на комедиен мюзикъл, който реализира успешни турнета в продължение на година. Името му се свързва с футболния клуб „Наполи“, за който пише някои от най-добрите си песни, с които вдъхновява феновете на отбора.

Популярен е в Италия с музикалните си пародии на известни неаполитански и латино песни. През 2014 прави пародиен клип на песента  Cient’anne, в която играе премиера на Италия Матео Ренци заедно с Oscar di Maio, който влиза в ролята на Берлускони.

През годините Италия печели четири пъти конкурса за изпълнител и три пъти за песен на „Откритие“. На сцената на фестивала са пели звездата с пет платинени албума In-Grid, вокалистката на „Матия Базар“ Силвия Медзаноте и трибют формациите Hit Italy и Love Italy.

 

(No Ratings Yet)
Loading...

Comments are closed.

-->