Полският R’n’B изпълнител Мариус Шабан идва във Варна

Marius Szaban (Medium)

Полякът Мариус Шабан, композитор, аранжор, продуцент и певец, както в Европа, така и в Съединените щати, пристига във Варна, за да участва в юбилейния концерт „Златните лауреати на „Откритие“. Участието му в България е с подкрепата на Полския културен институт.

Мариус е професионален музикант, който свободно преминава през жанровете – поп, рок, денс, R&B, соул и фънк. Сам продуцира албумите си и още вторият – „Living For The Moment“ , е миксиран от Крис Каси и мастериран от световната легенда Бърни

Грундман /работил по албуми като “Thriller” на Майкъл Джексън и “Purple rain” на Принс, “Тapestry” на Карол Кинг/.

Музикалният му потенциал е оценен и от известни автори. Той работи със Стив Дорф /който пише текстове на песни и музика за Селин Дион и Барбара Стрейзънд), Джуд Фридман /работил с Уитни Хюстън/, Кийт Браун /писал за Фейт Хил/, както и с Роб Хофман, продуцирал Майкъл Джексън и Кристина Агилера. В същото време Мариус Шабан активно си сътрудничи с много млади полски творци, работи и с Брайън Алън – британски музикант и композитор, който е продуцент на големия музикален проект „Полша – Защо не“.

 

Като композитор Мариус си сътрудничи с Disney Studio Entertainment и е автор на музиката за спектакъл по случай 50-годишнината на Европейския съюз.

 

Като певец е печелил много награди, една от които – на „Откритие“ 2001. От няколко години Мариус има звукозаписно студио във Варшава и живее в Полша и Великобритания.

Меломаните могат да видят неговото изпълнение на двадесети май в Концертното студио на Радио Варна като част от концерта „Златните лауреати на „Откритие“.

 

 

 

 


Loading...

Comments are closed.

-->