Концерт 21 юни 2021 Градска художествена галерия – Варна                30 години Откритие

Новини

 • 30 ГОДИНИ „ОТКРИТИЕ”

  30 ГОДИНИ „ОТКРИТИЕ”

  21 юни 2021 Градска художествена галерия -Варна Със специалното участие на: ВЕСЕЛИН МАРИНОВ ВАЛДИ ТОТЕВ ГРУПА „ФАНДАНГО’ ПЕТЯ БУЮКЛИЕВА ДУЕТ’МАНИЯ’ ИСКРЕН ПЕЦОВ МИХАЙ ТРАЙСТАРИУ С подкрепата на фонд ‘Култура’ Община Варна. БНР-варна Изба Варна Mорето нетMore/Повече »
 • Концертът Джипси Джаз § Фюжън в радио ефир на 22-ри ноември

  Концертът Джипси Джаз § Фюжън в радио ефир на 22-ри ноември

  Тази неделя 22 ноември в ефира на БНР-Радио Варна във времето 10.05-11.00 ч. ще бъде излъчен концертен запис ДЖИПСИ ДЖАЗ § ФЮЖЪН с “Hot Club DE Plovdiv” от програмата на 29-ия Mеждународен музикален фестивал “Откритие”, Варна 2020, осъществен в концертното студио на Радио Варна. Можете да слушате предаването и в http://player.bnr.bg/?p=6More/Повече »
 • София Щерева води уебинар за авторските права на “Откритие 2020”

  София Щерева води уебинар за авторските права на “Откритие 2020”

            Уебинар на тема “Авторски права” ще бъде част от 29-то издание на Международния музикален попфестивал „Откритие”. Семинарът ще бъде воден от София Щерева, изпълнителен директор на ПРОФОН.  Целта на срещата  е младите и изпълнители да научат как да защитават авторските си права и как биха могли да бъдат подкрепени в това от ПРОФОН. Стремежът е младите творци да получат отговорите на въпросите , които ги интересуват и те да могат да ги зададат в пряк диалог-логична част от уебинара.More/Повече »
 • Уебинар с DJ Rossko учи младите музиканти на миксиране

  Уебинар с DJ Rossko учи младите музиканти на миксиране

                    На 02.11.2020 г. в рамките на Международния музикален фестивал “Откритие” ще се проведе уебинар на с модули “Миксинг и мастеринг ” и “Авторски и сродни права “. Лектор на уебинара ще бъде Росен Стоев, още познат като DJ Rossko, който е продуцент, композитор, ремиксатор, диджей и саунд инженер. Грижи за микс и мастер на всички продукции, по които работи, включващи и голяма част от съвременната бг поп и хип-хоп музика, като: 100 Кила, Гери Никол, Ева, Ирина Флорин, Маргарита Хранова, Дует Мания, Устата, Лора Караджова, Петър Петков – Гетомен, Петя Алекса, Алфредо Торес, Торино и Пашата, Дими, Иви, Симон и мн. др. Семинарът ще се проведе под формата на дискусия.Очакваме ви с вашите въпроси. Ще бъде публикуван линк за платформата Zoom    More/Повече »
 • Георги Тошев представя филм за Брайън Мей на “Откритие 2020” с Брайън Мей и Queen

  Георги Тошев представя филм за Брайън Мей на “Откритие 2020” с Брайън Мей и Queen

  13 октомври 2020 – Военоморски-клуб – Варна от 18:30ч.                     Един от последните проекти на журналиста Георги Тошев, филм за основателя на Queen Брайън Мей, ще видят зрителите на фестивала „Откритие“ във Варна. Георги Тошев гостува отново във Варна, след като през 2019 г. представи филма си за Силви Вартан в препълнения Арт салон на Радио Варна. Журналистът, който е имал като събеседници редица звезди от световната музикална сцена, ще разкаже за своя опит и срещите си с музиканти. Публиката на „Откритие“ вече познава и други негови филми с интервюта, включвани през годините в съпътстващата програма на фестивала. За филма Китаристът на Queen Куйин Брайън Мей кани екипа на Георги Тошев в имението си в Уиндълшам, на 60 минути от Лондон, за да разкаже за времето с групата. Той предоставя за филма уникални снимки от линия си архив и редки интервюта с Continue ReadingMore/Повече »

 


С подкрепата на фонд „Култура” на Община Варна

Ad
Ad
Ad